Lehet otthon is végezni az arctorna gyakorlatokat?

 

Igen, mivel az otthoni gyakorlás elengedhetetlen a fejlődéshez. A gyakorlatok lépésről-lépésre erősítik az arcizmokat, az otthonra adott speciális “Otthoni Program” kiegészíti az órai munkát és növeli a hatást.

Az otthoni gyakorlat, otthoni körülmények között, egyedül is végezhető gyakorlatsor.

Miért érdemes otthon is tornázni?

Akár, mert tónusosabb testet szeretnél, akár fogyás céljából, ha elkezdesz egy testedzés programot, az eredmény nem egyik napról a másikra következik be. Min. heti 3 edzés szükséges, a fitneszszakértők szerint pedig naponta érdemes beiktatni a testedzést, főleg 40 felett, az anyagcsere-folyamatok lassulása miatt.

Ugyanez igaz az arcedzésre is, ha nem is naponta –hiszen az arc szöveteinek is szükségük van a regenerálódásra – ha eredményt szeretnél elérni, heti 3-5 alkalommal edzeni kell az arcizmaid, ennyiszer pedig nem  fogsz eljárni tanfolyamra, ebben egészen biztos vagyok.

Az órákon azt figyeltem meg,  hogy az aki a kezdetektől otthon elvégezte az órán megbeszélt házi gyakorlatokat már a 3!!! alkalom után észrevett magán egy kedvező külső-belső pozitív változást.

Az ideg izom beállítódást tudjuk befolyásolni, a gyakorlatok többszöri ismétlése során kedvezőbbek a tanulási feltételek, (vagyis hamarabb megtanulod a feladatot) az órákon magabiztosabb leszel, már nem arra kell összpontosítani, hogy „mit is kell csinálnom,  hova is kell feszítenem”, hanem hatékonyabban tudsz koncentrálni az izomerő fejlesztésére, egy szinttel feljebb léphetünk.

Persze akad olyan is, aki tudja, hogy szüksége van a gyakorlásra, de gyenge az akarata. Számára más alternatívák léteznek.

Minél többet gyakorolsz, annál jobban fog menni. Ez önbizalmat és kellő motivációt adott a torna folytatásához.

Ugye a reggeli fogmosáson nem gondolkodsz? Fogd fel úgy az arctorna edzést, mintha a napi tisztálkodási rutin része lenne. Tornázz ma, holnap, 10 év múlva, mindaddig, amíg tudsz tenni magadért.

Lehetséges, hogy segítségre van szükséged, ahhoz, hogy 120%-ban biztos legyél abban, hogy jól végzed az otthoni gyakorlatokat.

A leghatékonyabb segítséget az  egyéni óra és az Arcjóga Arctorna Otthoni gyakorlatok keretében kapsz.

Itt is helytálló a mondás: gyakorlat teszi a mestert!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Arcjóga Arctorna Tanfolyam
Milyen eredmény várható az Arcjóga Arctornától 30-40-50+ évesen?
Mi az Arcjóga Arctorna?


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .