Bio, organikus vagy natúr?

Edd és kend!

Napjainkban a fenti fogalmak divatosak, ámde kevesen tudják mit is rejtenek valójában a trendi szavak. Rengeteg önjelölt natúr és bio termék van mind a hazai mind a nemzetközi piacon, minősítés nélkül. Sok a vevői megtévesztés, félrevezetés, üzleti érdekből. Sokan csak azért tüntetik fel a bio, natúr vagy organikus szavakat a csomagoláson, mert ez a divat.

Holott az összetevők nem igazolják a szavak használatát.

A natúr és bio termékek alapja a növény, ezekből készítenek különböző kivonatokat, és ezt teszik a kozmetikumokba, krémekbe.

Növények, olajok

Nem árt tudni, hogy a kivonatok csak a növények töredék részét viszik a krémekbe, ez azért baj, mert a kivonatolásból visszamaradt részekben is nagyon fontos összetevők vannak.
Lényeges a flavonoidok jelenléte a natúr vagy bio kozmetikomokban, mert a hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján sokkal hatékonyabbak a flavonoidokban gazdag termékek a bőrápolás szempontjából.

A kezelés sokkal eredményesebb, ha a tégelyben lévő krém  magas növényi beltartalommal rendelkezik. Vannak olyan kozmetikumok amelynek a bio gyümölcs aránya nagyobb mint a kereskedelmi forgalomban kapható lekvárban.

Bio, organikus vagy natúr?

Nézzük meg a natúr és bio termékeket, szinte csak fehér vagy natúr színeket látunk. Ez nem véletlen, hiszen ezek gyártása sokkal egyszerűbb, viszont ezáltal szinte alig marad bennük értékes hatóanyag.

Érdemes odafigyelni az egészséges életmód mellett a kozmetikumok kiválasztására. Legyünk tudatosak és informáltak ezen a területen is, hiszen nem mindegy mit kenünk az arcunkra!

Forrás: Beauty

Címke: , , , , ,
Kategória: Szépségápolás
1 hozzászólás “Bio, organikus vagy natúr?
  1. Vera szerint:

    A “bio”, “natúr” és “organikus” szavakat bárki feltüntetheti a termékén, amíg nem állítja, hogy tanúsítottan az. A bio megnevezés főként a német nyelvterületen elterjedt, az organikus inkább az angolszász területeken; mindkettő ugyanazt jelenti: vegyszermentesen, génkezelés nélkül, stb. előállított termék.

    Mindhárom kategóriában lehetnek állati (pl. tej) és növényi eredetű termékek/összetevők, a lényeg, hogy a termesztés/tenyésztés és a feldolgozás során csak az adott minősítésnek megfelelő eljárásokat szabad használni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

A toka gyakorlat a kedvencem. Minden ámítás nélkül kijelentem 1 hét után látványosan kisebb lett. Nagyon ajánlom mindenkinek.Még annak is aki ráncot,tokát,csak máson látott még :)
Köszönöm hogy megismerhettem a gyakorlatokat!

Hegedüs Éva
Szia Viki! Nagyon szépen köszönöm a szépítő leckéket,valóban egy működő visszafiatalítása bőrnek.Egy hete csinálom és már látom a változást
A legszembetűnőbb a TOKÁM!Látványosan kisebb lett,reggel este csinálom a gyakorlatokat.Kár ,hogy nem évekkel előbb kezdtem el. Ajánlom akinek még nincs ránca,az előzze is meg!

K. Jánosné Marika
Nagyon tetszik, hogy bárhol végezhető, én a kocsiban is szoktam, míg a pirosnál várakozom, igaz, előtte körülsandítok, mielőtt felfújom az "orcáimat".

P. Anikó
További vélemények »