Bio, organikus vagy natúr?

Edd és kend!

Napjainkban a fenti fogalmak divatosak, ámde kevesen tudják mit is rejtenek valójában a trendi szavak. Rengeteg önjelölt natúr és bio termék van mind a hazai mind a nemzetközi piacon, minősítés nélkül. Sok a vevői megtévesztés, félrevezetés, üzleti érdekből. Sokan csak azért tüntetik fel a bio, natúr vagy organikus szavakat a csomagoláson, mert ez a divat.

Holott az összetevők nem igazolják a szavak használatát.

A natúr és bio termékek alapja a növény, ezekből készítenek különböző kivonatokat, és ezt teszik a kozmetikumokba, krémekbe.

Növények, olajok

Nem árt tudni, hogy a kivonatok csak a növények töredék részét viszik a krémekbe, ez azért baj, mert a kivonatolásból visszamaradt részekben is nagyon fontos összetevők vannak.
Lényeges a flavonoidok jelenléte a natúr vagy bio kozmetikomokban, mert a hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján sokkal hatékonyabbak a flavonoidokban gazdag termékek a bőrápolás szempontjából.

A kezelés sokkal eredményesebb, ha a tégelyben lévő krém  magas növényi beltartalommal rendelkezik. Vannak olyan kozmetikumok amelynek a bio gyümölcs aránya nagyobb mint a kereskedelmi forgalomban kapható lekvárban.

Bio, organikus vagy natúr?

Nézzük meg a natúr és bio termékeket, szinte csak fehér vagy natúr színeket látunk. Ez nem véletlen, hiszen ezek gyártása sokkal egyszerűbb, viszont ezáltal szinte alig marad bennük értékes hatóanyag.

Érdemes odafigyelni az egészséges életmód mellett a kozmetikumok kiválasztására. Legyünk tudatosak és informáltak ezen a területen is, hiszen nem mindegy mit kenünk az arcunkra!

Forrás: Beauty

Címke: , , , , ,
Kategória: Szépségápolás
1 hozzászólás “Bio, organikus vagy natúr?
  1. Vera szerint:

    A “bio”, “natúr” és “organikus” szavakat bárki feltüntetheti a termékén, amíg nem állítja, hogy tanúsítottan az. A bio megnevezés főként a német nyelvterületen elterjedt, az organikus inkább az angolszász területeken; mindkettő ugyanazt jelenti: vegyszermentesen, génkezelés nélkül, stb. előállított termék.

    Mindhárom kategóriában lehetnek állati (pl. tej) és növényi eredetű termékek/összetevők, a lényeg, hogy a termesztés/tenyésztés és a feldolgozás során csak az adott minősítésnek megfelelő eljárásokat szabad használni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Igen én használom az arcjogát.Mind a 6-leckét mindennap 2xelvégzem.Észre vettem ,hogy az arcom kezd töltődni,de hogy a siker teljes legyen ezért én továbbra is kitartóan folytatom.Köszönöm,hogy megismerhettem az arcjógát mert már így 59évesen valóban nagy szükség van rá és,hogy odafigyeljünk az arcunkra mert nem mindegy,hogy ki néz vissza a tükörből.Igen másoknak is ajánlanám.

Soósné Marika
Nekem nagyon tetszik, és látom az eredményt is, persze fokozatosan. Izgatottan vártam az e-mailt a sok jó tanácsot is.Viki kedves levelei feldobták a napomat. Köszönöm Viki! Szeretném folytatni, és ajánlottam a barátnőimnek is.Nagyon várom az újabb e-mailt.

M. Zsuzsa
Kérd az arcjóga tanfolyamot, mert többet segít, mint a több ezer forintot is meghaladó "csodakrémek". Hidd el ha pár perccel korábban kelsz reggel, megéri, mert annál nincs nagyszerűbb érzés, amikor a kolléganők irigyen néznek rád és azt kérdezik milyen krémet használsz. Kár, hogy csak most fedeztem fel, mert ez a legjobb, jobb a plasztikánál is. Persze az tény, hogy ugyanúgy kitartás kell hozzá, mint bármilyen más gyakorlathoz. De az eredmény mindig pozitív.

V.-né Kati
További vélemények »