Teával a szép bőrért

 

“Ismerd meg” rovatunkban- Vitai Katalin tea szakértő, a Fehér Holló Teaház tulajdonosa

Fiatalító tea

A zöld tea antioxidáns  hatása már jól ismert és bizonyított, ezért a belőle készített koncentrátumok használata biztosan lassítja a bőr öregedését.

De talán kevesebben tudják, hogy a Rooibos tea antioxidáns és öregedésgátló hatása sokkal nagyobb mint a zöld teának  és emellett nagyon magas ásványi anyag tartalma van.

Rooibossal a szép bőrért!

Szabadgyök megkötőknek nevezzük azokat az anyagokat, amik ártalmatlanná teszik a szabad gyököket. Ilyenek pl. a C- vitamin, az E -vitamin,  karotinoidok, flavonoidok és néhány cserző anyag. Megfelelő arányuk megállapítása a vegyészek és gyógyszerészek és orvosok számára sem könnyű feladat, ám a Rooibosban optimális összetételben vannak együtt.

Teázzunk együtt!

A Rooibos, mint  természetes bőrvédő szer

A Rooibosból készült krémek, testápolók három célt szolgálnak:

  • Gondoskodnak a bőrszövet felső rétegeinek vízellátásáról, s ezáltal megakadályozzák, hogy a bőr erős igénybevétel következtében kiszáradjon.
  • A káros sugarak ellen természetes védelmet nyújtanak. Ugyanis a sugárzás következtében létrejött káros anyagokat- nevezetesen a szabad gyököket- rögtön keletkezésük után megkötik.
  • Rooibosból készült krémek és testápolók gyakori használatával a bőr lágyabbá, simábbá válik.

Rooibos krém

Összetevők: 100 ml víz, 2 teáskanál Rooibos tea, 20 ml jojoba-, vagy mandula olaj, 20 gr kakaóvaj, 10 gr méhviasz.

Elkészítés: a vizet forraljuk fel, hagyjuk hűlni 5 percig, majd öntsük a Rooibosra. Hagyjuk ázni 5 percig, azután szűrjük le, a jojoba vagy mandula olajat és a kakaóvajat hevítsük fel, öntsük hozzá a teát és alaposan keverjük össze. Főzzük addig, míg a víz elpárolog, és a tea és az olaj összeáll. Nem ég oda, ha vízfürdőbe állítjuk az edényt. Ha víz elpárolgott, adjuk hozzá a méhviaszt és keverjük simává. Tegyük tégelybe és hűtsük kenőcs állagúra.

A krém kiváló az igénybe vett bőr mindennapi ápolására.

Rooibos-maszk

Összetevők: 120 ml víz, 1 evőkanál Rooibos, 3 evőkanál búzacsíra, 1 evőkanál méz.

Elkészítés: A vizet forraljuk fel, 5 percig hagyjuk hűlni, majd öntsük a Rooibosra. Hagyjuk ázni 5 percig, majd szűrjük le és hűtsük ki, közben keverjük össze a búzacsírát és a mézet. Végül keverjük össze a teát és a pépet.

A pépet pakolásként vigyük fel az arcra. 20 percig hagyjuk rajta, majd langyos vízzel mossuk le, végül hideg vízzel öblítsük le az arcot.

Főleg este használjuk. A bőrt rugalmassá és ellenállóbbá teszi a környezeti hatásokkal szemben.

Rooibos balzsam

Összetevők: 100 gr vazelin, 1 evőkanál Rooibos fű.

Elkészítés: A vazelint olvasszuk fel, és a Rooibossal együtt forraljuk fel. Főzzük 5 percig, kis lángon, folyamatosan kevergetve, ezután szűrjük át gézen, vagy vászonkendőn és nyomkodjuk ki a fűből az összes folyadékot. Töltsük tégelybe és hagyjuk kihűlni.

A balzsam használata főként napozás előtt és után ajánlott, ugyanis gyorsítja az enyhébb leégés gyógyulási folyamatát.

Extra tipp nyárra:

Készítsük el a Rooibos teát, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe. Töltsük bele egy szórófejes flakonba, kánikulában kitűnően hűsít és tonizál, nem mellesleg ránctalanít.

A teázó, ahol 100 féle finomabbnál finomabb teát próbálhatsz ki, helyben fogyasztva és elvitelre is:

www. feherhollo-teahaz.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .