Mire figyelj, ha nyaralni mész!

Nyár, napfény...

 

Megérkezett a nyár, tombol a kánikula. Sokan most kezdik a megérdemelt szabadságukat. Hogy a nyaralásból ne ráncos, kiszáradt, hanem szép és feszes bőrrel térjünk haza, íme a toplista, ami nélkül semmiképpen ne induljunk útnak.

 

Fényvédő, naptej
Az ultraibolya sugárzás nagymértékben felelős a bőr idő előtti öregedéséért. A fényvédőnek minimális SPF30-at kell tartalmaznia annak érdekében, hogy megállítsuk az idő előtti öregedést. Én 50+ fényvédőt használok és gyönyörűen lebarnulok tőle. Tévhit, hogy a magas faktorszámú fényvédőtől nem barnulsz. Soha ne felejtsük el a fényvédő használatát, használjuk rutinszerűen minden nap, még akkor is, ha csak egy-két órát tartózkodunk a levegőn, napfényben, főként az arcon, nyakon, dekoltázson.

Napbarnított bőr ráncok nélkül

Arc-és sminklemosó
A tisztítás során eltávolítjuk a bőrfelszínről a szennyeződéseket, de eközben a bőr saját zsírrétegét is. Fontos, hogy a tisztító harmonizáljon a bőrrel, habzó tisztítók helyett használjunk olajos arclemosó tejet, mely megakadályozza a bőr kiszáradását.

Sarokbalzsam
Nincs annál csúnyább, mint egy kilakozott körmű láb, berepedezett sarkakkal. A víz, a nap  kiszárítja ezt a területet is, este lefekvés előtt feltétlen kenjük be a sarkunkat lábápoló, berepedezés elleni  sarokbalzsammal.

Baseball sapka vagy szalmakalap
Érdemes a hajunkat is védeni, hiszen 40 felett vékonyodik a haj, a festés és a napfény hatására szárazabbá és fakóvá válik. Ezenkívül a sapka vagy a kalap védelmet nyújt a szemnek és arcnak.

Napozás utáni testápoló vagy testvaj
Mostanában észrevettem, hogy a bőrömnek többre van szüksége egy sima testápolónál. Egy drogériában bukkantam rá egy aloe verát, sheavajat, jojobaolajat, poliszacharidokat és E-vitamint tartalmazó organikus testvajra. Fantasztikus az állaga, könnyen kenhető, a bőröm pedig még reggel is bársonyos tőle. Egyébként nekem a sheavaj önmagában nem vált be, viszont a finomítatlan shea vízfürdőn felolvasztva, olajokkal elegyítve, fantasztikus. A masszázskrémbe is belekeverem, olajokkal, vitaminokkal, a víz-és zsírhiányos bőrű vendégeim arca szinte újjászületik tőle.

Hidratáló krém
Reggel és este kenjük be az arcot, nyakat és dekoltázst egy könnyű hidratáló krémmel. Nyáron a könnyebb textúrájú hidrogél, gél állagú készítményeket részesítsük előnyben. A gazdagabb, zsírosabb krémek leolvadnak a melegben az arcunkról.

Napszemüveg
Ha szemüvegesek vagyunk, választhatunk: nyáron kontaktlencsét hordunk és beinvesztálunk egy igazán elegáns napszemüvegbe, vagy fényre sötétedő üvegű dioptriás szemüveget választunk. Egyet ne tévesszünk szem elől: a szarkalábak és a szem alatti árkok egyik legjobb ellenszere a napszemüveg.

Smink
Egy könnyed nyári smink az esti vacsorához vagy bulihoz elengedhetetlen. A napbarnított bőrt már nem kell alapozni, amire szükségünk van egy szempillaspirál és egy kis rúzs. Vigyázat! A száj feletti betöredezések, ráncocskák nem tűrik a szájkontúrceruzát és a rúzs is szétfolyik a ráncoknál. Érdemes kipróbálni egy kevésbé csillogó ajakfényt. A szempillaspirál lemosásánál használjunk express kétfázisú lemosót. Pillanatok alatt leszedi a festéket, nem kell nyúzni a szem környéki érzékeny bőrt.

Törülköző, strandpapucs
Nyáron gyakoribbak a gombás fertőzések. Ezek az  élősködők szeretik a szaunák, lábmosó, nedves, párás környezetét. Feltétlen vigyünk magunkkal saját törülközőt és papucsot a nyaralásra és csak azt használjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .