Felkészülés a nyárra

Fényvédelem

Ki ne szeretne gyönyörű, egyenletesen napbarnított bőrrel pompázni a strandon? Az egészséges bőr nem ég le a napon, nem gyullad be, ráadásul egyenletesen barnul.

Hogyan érjük ezt el? A célunk mindenképpen a gyulladások megelőzése, és a bőr védelmének megerősítése megfelelő étkezéssel, vitaminokkal.

Feladatok

1.    Kezdjük egy alapos peelingezéssel. Nyáron már nem ajánlottak a a gyümölcssavas kezelések, drasztikus hámlasztások. Elég egy hagyományos bőrradírozás.
2.    Tonizálás, a bőr PH-jának visszaállítására
3.    Táplálásra használhatunk természetes növényi olajokat, mint pl.:a szőlőmag-, jojoba-, búzacsíraolaj. A növényi olajok számos a bőrnek hasznos antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaznak.
4.    Fényvédő tartalmú nappali krém használata.

Méregtelenítés

Érdemes a nyarat méregtelenítéssel kezdeni, hiszen tartós eredményt csak akkor várhatunk, ha változtatunk a hibás étkezési és folyadékfogyasztási szokásainkon.
Sokat segíthet, ha rendszeresen sportolunk, száműzzük a csokit, a sós snacket, illetve odafigyelünk arra, hogy eleget igyunk.

Vitaminpótlás

A vitaminok elengedhetlen „kellékei” a bőr felkészítésében, megerősítésében.
A legfontosabb vitaminok: A-, C-, E-, F-,. Segítik felépíteni a bőr védelmét, védenek a kiszáradástól, segíti a bőr regenerációját, erősítik a kötőszövetet.

Érdemes csipkebogyót, káposztát, almát, búzacsíraolajat és magvakat fogyasztani.
Az A-vitamin segít az egyenletes barnaság elérésében, fogyasszunk sárgabarackot, sárgarépát.

Szoláriumozzak vagy ne?

A bőrgyógyászok és kozmetikusok körében mindig vitát kavar ez a kérdés.
Egyesek szerint a mértékkel történő szoláriumozás felkészíti a bőrt a napfürdőzésre, míg mások szerint ártalmas.
Tartsuk be a fokozatosság és mértékletesség elvét, akár a szoláriumot akár a napot választjuk. Mindenképpen tartsuk szem előtt a déli napsütés károsító hatását.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .