Illatok és olajok

“Ismerd meg” rovatunkban- Bárkányi Orsolya aromaterapeuta

Aromaterápia, maga a harmónia

Bárkányi Orsolya vagyok, okleveles aromaterapeuta, masszőr, Bach-virágterapeuta és bio kozmetikus. 2003-ban végeztem egy klasszikus angol-francia aromaterapeuta képző iskolában. Az aromaterápia egy holisztikus gyógymód, amely test-lélek-szellem szintjén hat és az egész embert veszi figyelembe. A valódi bio esszenciákat egy speciális nyugtató masszázzsal alkalmazom, a megfelelő olajkeveréket pedig, néhány perces beszélgetés, az intuíció, valamint elméleti és sok éves tapasztalati tudásom alapján készítem el a vendég számára.

A terápiában használatos anyagok az ún. bázis olajok (hidegen sajtolt növényi olajok : pl. édes mandula olaj, szezám olaj, napraforgómag olaj) és természetesen az illóolajok (pl. levendula, geránium, szantál). A szépségápolást ugyanezen anyagokkal végzem, de a kozmetikai kezelések kiegészülnek még virágvizekkel (az illóolajok gyártásakor keletkező „végtermék”, mely tartalmazza azokat a hatóanyagokat, amelyeket az illóolaj is, csak lényegesen gyengédebb formában) és agyagokkal (az agyagok ásványi anyagok összessége, melyet a Föld eróziós folyamatai hoznak létre, erőteljes gyógyító hatással bírnak).

Bázisolajok (hidegen sajtolt növényi olajok) : napraforgó, avokádó, sárgabarackmag, búzacsíra, kalabafa

Az olajok tudatos alkalmazása a kozmetikai gyakorlatban lehetővé teszi, hogy a tüneteket lelki síkon is kezelni tudjuk, szem előtt tartva azt a tényt, hogy minden, ami bőrünkön megjelenik, annak gyökere a lélekben rejtőzik. A gondosan megválasztott illóolajok, növényi kivonatok és virágvizek nem csak a bőr szépülését, gyógyulását szolgálják, hanem a lélek harmóniáját is megteremtik. A terápiát kiegészítendő használom az ún. DEVA virágesszenciákat a harmonikus személyiség visszaállítására.

Párologtatva : csodás illatok a légtérben

Az aromaterápia önmagában rendkívül jól oldja a stresszt, a szorongást. Támogatja az immunrendszert (így segít megőrizni egészségünket), továbbá az öngyógyító folyamatokra hat és ezért komplementer gyógymódként is kiváló. Kiegyensúlyozott érzelmi állapotot hoz létre, segít elfogadni és feldolgozni félelmeinket. A tudatos elmét pedig, emelkedett állapotba hozza.

Agyagok : fehér, zöld, vörös, sárga valamint bázisolajok : kalabafa, búzacsíra, napraforgó

Jelentős preventív, azaz betegség megelőző hatása is ismeretes. És ha ez még nem lenne elég, mindez kiegészül a masszázs jótékony hatásaival is. A kezelések elengedhetetlen kritériuma a 100 %-osan tiszta növényi olajok, illóolajok, esszenciák és aromavizek használata, mind a testmasszázs, mind pedig a kozmetika területén, hiszen nemcsak  a limbikus rendszeren keresztül (szagló agyunk), hanem a bőrünk pórusain át is bejutnak az anyagok a szervezetünkbe.

Várom sok szeretettel : Bárkányi Orsolya

Orsolya elérhetősége

20/361-4989

Bp. XI. kerület

 


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .