Kollagénbomba élelmiszerek

 

feszes, ránctalan arc

A mimikai ráncok, szerzett barázdák, és finom vonalak kialakulásának oka, a 20-as éveinkben kezdődő bőr struktúra romlása. A bőrünkben található kollagén, amely egyfajta fehérje úgy működik, mint egy kötőanyag. Amint a kollagéntermelés lelassul, a bőr elveszti rugalmasságát, és elkezdődik a ráncosodás. Ez egy természetes és elkerülhetetlen folyamat. De hála a természetnek, lehetséges, hogy ezt a kollagénvesztést élelmiszerekkel is lassítsuk és fiatalon tartsuk a bőrünket.

Mindössze az alábbi élelmiszereket kell beiktatni a napi étrendünkbe.

Zöld levelek
Sötét zöld, mint a kelkáposzta és a spenót sokat segít a bőr kollagén termelésében. Ezek a sötét leveles zöldségek gazdagok C-vitaminban és a luteinben, amelyek a test kollagén raktárát töltik fel. Ezenkívül számos más tápanyag is jelen van bennük, amelyek hasznosak az általános egészségi állapot eléréséhez. Ügyelj arra, hogy naponta fogyassz sötétzöld zöldségeket és leveleket.

Szója
A szója egy másik lenyűgöző termék, amely nagy hatással van szervezetünkre az egészséges életet minden területén. A japán és kínai nők egyik csodafegyvere. A szója nagy mennyiségben tartalmaz fitoösztrogéneket, melyek segítik a szervezetet a daganatok elleni harcban. Hormonális hatása miatt, a változókorban fellépő csontritkulás esetén is bevethető. Tartalmaz még kalciumot, cinket, B-vitaminokat, mindezek sejtszinten segítik elő a regenerálódást. Mint mindenre, a szójafogyasztásra is igaz, csak mértékletesen!

Zöld tea
A tea szintén segít a kollagén stimulálásában, különösen a zöld tea. Igyunk meg egy csészével naponta. A zöld tea tele van flavonidokkal, amely egyfajta antioxidáns. Az antioxidánsokra szükség van, azért, hogy a szervezet felvegye a harcot a szabad gyökök ellen. Tudományosan bizonyított, hogy azok körében, akik rendszeresen zöld teát fogyasztanak, kisebb az esélye a hasnyálmirigy, végbél, és vastagbél rák kialakulásának. A zöld tea a rákos sejtek burjánzását lassítja. Ezen kívül hatékony anyagcserefokozó, és plusz energiával látja el a szervezetet.

Ezen kívül léteznek olyan kozmetológiai és bőrgyógyászati eljárások, melyek során mikrosebet ejtenek a bőrön, ezzel késztetve a szervezetet az önregenerálódásra, kollagén termelésre.

Ne feledkezzünk el az Arcjóga, arctorna gyakorlatokról sem, melyek a táplálkozással, megfelelő napi bőrápolással együtt adják az arcnak azt a kontúrt, ami egy nőnek magabiztosságot és sugárzó megjelenést kölcsönöz.

6 Comments on “Kollagénbomba élelmiszerek

  1. Én a szóját biztos nem használom, mert tudomásom szerint génkezelt, de, ha nem is így van az én szervezetem nem kedveli. Tanulság: előtte mindenki járja körbe, hogy a szervezete hogyan viszonyul a szójához.

    Györgyi

  2. Györgyi, teljesen egyet értek Veled. Ahhoz, hogy tudjuk számunkra mi a jó, ki kell próbálni, le kell tesztelni.
    A szójáról sok info kering, emlékszem, mikor anno a tojást vették górcső alá. Hogy mennyire veszélyes, és nem szabad tojást ennünk, 1-2 év múlva pedig éppen az ellenkezőjéről harsogtak a kutatási eredmények. Mindent csak mértékkel!
    Számos növény tartalmaz még hormonszerű anyagokat a szóján kívül, pl. a népszerű lenmag, vagy a borsmenta is. Ezek gyógyítólag hatnak. Ha viszont a kelleténél többet fogyasztanánk és gyakrabban, akkor már nem szolgálnák az egészségünket. A hangsúly tehát a mennyiségen és a gyakoriságon van. Hetente egy, max. két alkalommal.

  3. Én nagyon meglepődtem, amikor a változókori tüneteim nem jelentkeztek olyan mértékben, mint a velem egykorú barátnőmnél. Később tudtam meg, hogy a szója fogyasztásom miatt nekem nem voltak hőhullámaim, nem izzadtam, nem voltam depis, teljesen simán egyik napról a másikra csak úgy elmúlt minden kellemetlenség nélkül nálam. Mások is mondták, hogy ők is hallottak erről, de nem hittek benne.Én biztosan tudom, hogy az étkezés nagyon befolyásolja ezeket az éveket.Sok mozgás, és megfelelő étrend kialakításával biztosan el tudjuk kerülni ezt a kellemetlen időszakot. Köszönöm,hogy megírhattam. Üdv. Etus

    • Köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat.
      Örülök, hogy minimális kellemetlenséggel megúsztad ezt a természetes de sokszor a mindennapjainkat megkeserítő időszakot.
      Valóban a legjobb módszer a mozgás, az egészséges táplálkozás és a pozitív gondolkodás.
      Ugye milyen egyszerű(nek tűnik), mégis a legtöbbünknél legalább az egyik „összetevő” hiányzik.:)

  4. Minden nap acjógázok, s egészségesen étkezek.
    Szeretem a nyers sóskát, spenótot, karalábét, eszem a lenmagot, szezámot, fogyasztok naponta 1 karika szelet avokádót.
    Sok hagyma, retek, céklát harapom, gyümölcsök…. stb.
    Bicikli, trapp, kori,…..
    Köszi Viki.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .