TOP 10 szépségápolási tévhit

A ránctalan arcért

Az amerikai nők időt, pénzt nem spórolva igyekeznek a legjobb formájukat hozni és mindig fiatalnak látszódni. Ebben van nagy segítségükre Dr. Harold Lancer beverly hills-i bőrgyógyász szakértő. Ügyfelei közé tartoznak Hollywood legismertebb arcai. Páciensei a világ minden tájáról elrepülnek hozzá, hogy megkapják az egyedülálló, élvonalbeli kezeléseket. Dr. Lancer a szépségápolás 10 leggyakoribb kérdésére és az ezzel kapcsolatos tévhitekre ad választ. Beszéljenek a tények!

1.tévhit: A bőröm ugyanúgy öregszik mint a szüleimé
Tény: Vagy igen, vagy nem. Számos tényező van, ami befolyásolja a bőr öregedését. Igaz, hogy a genetika is szerepet játszik, de az életmóddal és az egészségi állapottal szintén befolyásolható a bőr öregedése.

2.tévhit: Ha rendszeresen szoláriumba járok, nem fogok leégni a napon
Tény: A szolárium nem védi a bőrt a leégéstől. Mértékkel lehet szoláriumozni, de a napozás során feltétlen használjunk fényvédőt.

3.tévhit: Egyes élelmiszerek pattanást okozhatnak
Tény: A legtöbb aknés, pattanásos bőr genetikai eredetű. Vannak élelmiszerek, melyek pattanást idézhetnek elő, de nem biztos, hogy ez Nálad is előfordul.

4. tévhit: A természetes(bio, natúr) arcápoló készítmények a legjobbak
Tény: Használhatunk természetes arcápoló krémeket, még mindig jobb mintha a kőolajszármazékkal és tartósítószerrel teli tégely tartalmát kennénk a bőrünkre. De a teljes igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a természetes készítmények sem tudnak csodát tenni. Nézzük meg az orvosi vagy gyógyszerészeti (bio, natúr) minőségű termékeket, javítanak a ráncos, petyhüdt bőrünk állapotán?

5. tévhit: A UV érték mondja meg, hogy mekkora védelmet biztosít a naptej
Tény: Egy 2003-as kutatáson a naptejek igen rosszul vizsgáztak „UVA szűrésből”, vagyis nincs összefüggés a faktorszám és az UVA elleni védelem között. Az uniós szakbizottság nemrégiben más osztályozási módot dolgozott ki. A faktorszámok helyett elsődleges információként az szerepel, hogy a termék alacsony – SPF: 6-14 -, közepes – SPF: 15-29 -, magasfokú – SPF: 30-59 -, esetleg ultra – SPF: 60+ – védelmet nyújt a bőrnek. Válasszunk egy SPF széles spektrumú UVA / UVB védelmet biztosító naptejet.,

6. tévhit: Minél gyakrabban vágatom a hajam, annál erősebb és sűrűbb lesz
Tény: A vágás nem befolyásolja sem a haj sem pedig a szőrzet növekedését, vagy sűrűségét. Nézzük példának a borotválkozást. Amit borotválkozás után látunk az tulajdonképpen egy optikai csalódás. Az arcbőrnél a szőrszál vékonyabbnak és tompábbnak tűnik, míg borotválkozás után a megjelenő szálak sokkal vastagabbnak, erősebbnek tűnnek. Pedig pontosan akkorák, amekkorák mindig is voltak.

7-tévhit: 8 pohár vizet kell inni naponta, ez minden amire a bőrnek szüksége van ahhoz, hogy hidratált legyen
Tény: A víz kiválóan alkalmas a hidratálásra, de csak ettől még nem lesz hidratált és fiatalos az arcbőrünk. Fényvédő krémek, és a megfelelő bőrápolás létfontosságú bőrünk állagának megóvásában.

8.tévhit: Semmi bajom nem történik, ha sminkben fekszem le
Tény: Ha nem mossuk le a sminket, irritációt, gyulladást, okozhat és eltömítheti a pórusokat. Nem számít, hogy mennyire vagy fáradt, este MINDIG időt kell szánni az alapos arctisztításra.

9. tévhit: Ha több speciális, ránctalanító terméket használok, jobban fogok kinézni
Tény: Az egyszerű mindig jobb. Csak azért, mert egy bőrápoló család 15 különböző termékből áll, és a reklám szerint csak együtt hatásosak, még nem biztos, hogy valóban így van. Amit biztosan elérsz az, hogy a reggeli és esti rituálé több lépésből fog állni. A lényeg, hogy bőrtípusodnak és bőröd állapotának megfelelő arcápolós terméket válassz. Ne legyél a reklám áldozata, ne vásárold meg a legújabb trendeket. Ehelyett maradj meg a jól bevált módszernél, egy hatékony tisztító, fényvédő és hidratáló, a lehető legjobb megoldás bőröd számára.

10. tévhit: A háziorvos is tudja ellenőrizni a bőrömet
Tény: A bőrgyógyászok a bőr, a haj és a körmök szakértői. Amikor bőrünkön valami elváltozást észlelünk (anyajegy, szemölcs stb.) keressük fel a bőrgyógyászt. Ha a szívünk rakoncátlankodik, akkor ugye egyértelmű, hogy kardiológushoz kérünk beutalót. A bőr az első védelmi vonalunk a külső környezeti hatásokkal szemben. Megvéd bennünket, és mi tartozunk a bőrünknek annyival, hogy odafigyelünk és mindent megteszünk annak érdekében, hogy egészséges maradjon.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .