6hatós módszer stressz ellen

Arcjóga stresszoldás
Arcjóga stresszoldás

Folyamatos kihívás az életed? Görcsbe rándul a gyomrod, ha hívat a főnök? Naponta számtalan stresszhelyzetnek vagyunk kitéve anélkül, ilyenkor felhalmozódik a feszültség és fizikai tüneteket produkál. Mint pl: fejfájás, magas vérnyomáson és az a gyomor- vagy mellkasfájdalom, alvás-evészavar.
Mit lehet tenni azért, hogy a stresszhelyzetet könnyebben viseljük el, ne károsítsuk az egészségünket, és ne nyúljunk pirulákhoz.

Néhány tanács ahhoz, hogy sikeresen átvészeld a stresszes hétköznapokat:

1. Pihenj és aludj eleget!
A szépség és egészség egyik alappillére a megfelelő minőségű és idejű alvás. Biztosíts testednek időt a regenerálódásra. Néhány tipp, hogy az elalvás könnyebb legyen.:
•    kérd meg a párod, hogy levendulaolajjal körkörös mozdulatokat végezve masszírozza meg a hátad. Két ujjának begyével külön-külön körözzön minden csigolyádon, a nyakadtól indulva gerinced teljes hosszában fel és le.
•    este hat után csak könnyű ételeket fogyassz,
•    lefekvés előtt vegyél egy forró fürdőt és tegyél a vízbe egy kávéskanál levendulaolajat, vagy levendula fürdőtablettát.
•    készíts gyógynövényboltokban kapható nyugtató teakeveréket

Itt további tippeket olvashatsz: 8 extra tipp a pihentető alvásért

2. Rendszeres testmozgás!
A hangsúly a rendszerességen van. A mozgás, amellett, hogy tónusba hozza az izmokat, segít a testsúly megőrzésében, csökkenti a feszültséget, de serkenti az endorfin (boldogsághormon) termelődést. Ha nincs időnk rendszeres edzőterembe járni, segíthet az otthoni DVD, vagy néhány olyan alapgyakorlat, ami beindítja a vérkeringést.
Próbáld ki!
Reggel felkelés után végezd el az Arcjóga relaxációs gyakorlatot, utána néhány karkörzést, ez serkenti a vérkeringést. 3-5 fej-és nyakkörzés mély levegővétel, és már jobban indul a nap.
Főként, ha ülőmunkát végzel és a monitorhoz vagy szegezve, napközben több alkalommal állj fel, guggolj le egyenes háttal. Pihentesd a szemed, az Arcjóga Relaxációs masszázs csodát tesz.

3. Frissülj fel lelkileg!
Legyen ez egy beszélgetés a barátnőddel, egy közös kávézás, egy kis vásárlás, kirakat nézegetés. Akár egy magazin vagy könyv olvasgatása, amivel ki tudod ereszteni a fáradt gőzt. Hetente legalább egyszer adj magadnak időt, és azzal foglalkozz amivel szeretnél. mindennapi taposómalomban kitartásra ösztönöz.

4. Gondolkodj pozitívan!
Vezesd egy füzetbe a nap folyamán felmerült gondolataidat:
Ha negatív gondolatod támadt, próbálj érvelni annak ellentéte mellett.
Ahelyett, hogy arra gondolnál, mi mehet tönkre, gondolj arra, hogy mit tehetsz annak érdekében, hogy mégis jól gyere ki az adott helyzetből. Vizualizáld, képzeld el a pozizív helyzetet!
Sorolj fel öt dolgot, mi az, ami számodra a boldogságot jelenti (tiszta lakás, egy új recept kipróbálása, trécselés a barátnőkkel, valami, amiben nagy gyakorlatot szereztél, amiért mások szeretnek és tisztelnek).
Tűzz ki reális célokat, és minden alkalommal írd le, hogy az adott időszakban mit tettél ennek elérése érdekében. Mindennap egy kis lépést tegyél a célod felé.

5. Fogadd el a korlátaid!
Minden erőfeszítés ellenére közbejöhetnek váratlan dolgok, amelyeket nem tudsz befolyásolni. Kesergés helyett, összpontosíts a jó tulajdonságaidra és arra amit már elértél.

6. Ügyelj az egészséges táplálkozásra!
Tippek egy light vacsorára:
•    Egy tányér főzelék (zöld színű) főtt tojással vagy tükörtojással
•    Egy tányér párolt brokkoli, spenót, egy marék barnarizs mellé egy vékony szelet roston sült csirke- vagy pulykamell.
•    Paradicsom és mozzarellakarikák bazsalikommal, piritóssal
•    Egy kis tál branarizs és egy szelet párolt hal citromkarikával.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .