Toka és Facelift

Gondolnád, hogy a klasszikus arcjóga tokagyakorlatból picike módosítással Facelift gyakorlatot varázsolhatunk? A tokagyakorlatnál és a facelift gyakorlatnál is fontos a légzéstechnika, a nyelv kinyújtása, de más izmokra koncentrálunk a toka esetében, és  más izmokat feszítünk a faceliftnél.

toka és facelift gyakorlat

És hogyan lesz a tokagyakorlatból Facelift?

Íme a hozzávalók:

•    Arcizmok, nyakizmok, mellizom
•    nagy adag koncentrálás
•    egy adag kitartás

TOKA
Szint: kezdő
Nehézségi fok: könnyű

Ülj le kényelmesen és tartsd egyenesen a fejed. Mosolyogj!
Vegyél mély levegőt, majd lassan fújd ki. Miközben kilélegzel, nyújtsd ki a nyelved lefelé, amennyire csak tudod. Képzeld azt, hogy az állad szeretnéd elérni a nyelved hegyével. A homlok, szemöldök maradjon laza, ne ráncolj! Érezd, ahogy feszül a toka. Tartsd ki 20 számolásig. Ismételd 3-szor.

FACELIFT
Szint: haladó
Nehézségi fok: közepes

Állva végezd a gyakorlatot. Erősen szorítsd össze a szemed, közben vegyél mély levegőt, majd erősen lélegezz ki. Képzeld azt, hogy a haragod, a napi feszültséget a kifújt levegővel együtt távozik. Az arcjógában kiemelt szerepet kap a légzéstechnika, kiváló stresszoldó, oxigénnel tölti fel a sejteket, és nem utolsósorban a méreganyagok ürülését segíti. Miközben erősen kifújod a levegőt, nyújtsd ki a nyelved, nyisd tágra a szemed és feszítsd meg az arcon, nyakon, dekoltázson lévő ÖSSZES izmot teljes erőből. A tenyered borítsd az arcodra, érezd az izmok feszülését. Kicsit döntsd hátra a fejed, ezzel még fokozhatod a hatást. Feszítsd teljes erőből felfelé (homlok felé) az arcizmaid 20 számolásig. Ismételd 3-szor.

Állkapocsízületi probléma esetén a Facelift gyakorlat megkezdése előtt konzultálj orvosoddal.

Címke: , , , ,
Kategória: Arctorna gyakorlatok
3 hozzászólás “Toka és Facelift
 1. Zsóka szerint:

  Kedves Viki!
  Nagyon aranyos volt a bevezető, én már azt hittem, hogy tényleg pogi recepteket fogsz leírni. Nagyszerűnek tartom a gyakorlatokat, és hálás vagyok neked amiért velem is ismerteted.
  Kívánok neked egy nagyon szép hétvégét!
  Szeretettel üdvözöllek Zsóka

 2. Pálszabó Andrea szerint:

  Kedves Viki!
  Rendkívül megörültem amikor rátalálltam erre a lapra,ugyanis én már jártam régebben arctornára ,és rendkívül hatásos tud lenni.Éveket tud lecsalni az ember a korából,de fő mint mindig itt is a rendszeres gyakorlás.
  Üdv:Andrea

  • Arcjoga Koos Viki szerint:

   Kitartás és rendszeresség, ezen múlik minden. Mi Nők, szeretnénk mindent azonnal.
   Az évek alatt felszedett kilókat azonnal leadni, az évek ráncait azonnal kisimítani. Talán ezért is dőlnek be sokan a hangzatos ígéreteknek. Akár kozmetikai kezelés, akár fogyasztás, akár arctorna vagy arcjóga csakis a folyamatos és rendszeres
   “kezelések” , gyakorlások hozzák az eredményt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Úgy vettem észre a lelkes gyakorlás hatására az arcom teltebbnek tűnik, az ajkaim nem olyan sápadtak,mint  voltak hanem gondolom a jobb vérkeringés miatt szép rózsaszín,életteli.Nagyon szépen köszönöm Viki fáradozásod,minden leckéd nagyon értékes sok munkád van benne,nekem nagy örömet szereztél vele. Jó egészséget,minden jót!

Pálné Ildi
Az a jó, hogy vannak otthon végezhető gyakorlatai. Nem kell sok időt rászánni. Bármikor végezhető.

P. Katalin
Kérd az arcjóga tanfolyamot, mert többet segít, mint a több ezer forintot is meghaladó "csodakrémek". Hidd el ha pár perccel korábban kelsz reggel, megéri, mert annál nincs nagyszerűbb érzés, amikor a kolléganők irigyen néznek rád és azt kérdezik milyen krémet használsz. Kár, hogy csak most fedeztem fel, mert ez a legjobb, jobb a plasztikánál is. Persze az tény, hogy ugyanúgy kitartás kell hozzá, mint bármilyen más gyakorlathoz. De az eredmény mindig pozitív.

V.-né Kati
További vélemények »