Toka és Facelift

Gondolnád, hogy a klasszikus arcjóga tokagyakorlatból picike módosítással Facelift gyakorlatot varázsolhatunk? A tokagyakorlatnál és a facelift gyakorlatnál is fontos a légzéstechnika, a nyelv kinyújtása, de más izmokra koncentrálunk a toka esetében, és  más izmokat feszítünk a faceliftnél.

toka és facelift gyakorlat

És hogyan lesz a tokagyakorlatból Facelift?

Íme a hozzávalók:

•    Arcizmok, nyakizmok, mellizom
•    nagy adag koncentrálás
•    egy adag kitartás

TOKA
Szint: kezdő
Nehézségi fok: könnyű

Ülj le kényelmesen és tartsd egyenesen a fejed. Mosolyogj!
Vegyél mély levegőt, majd lassan fújd ki. Miközben kilélegzel, nyújtsd ki a nyelved lefelé, amennyire csak tudod. Képzeld azt, hogy az állad szeretnéd elérni a nyelved hegyével. A homlok, szemöldök maradjon laza, ne ráncolj! Érezd, ahogy feszül a toka. Tartsd ki 20 számolásig. Ismételd 3-szor.

FACELIFT
Szint: haladó
Nehézségi fok: közepes

Állva végezd a gyakorlatot. Erősen szorítsd össze a szemed, közben vegyél mély levegőt, majd erősen lélegezz ki. Képzeld azt, hogy a haragod, a napi feszültséget a kifújt levegővel együtt távozik. Az arcjógában kiemelt szerepet kap a légzéstechnika, kiváló stresszoldó, oxigénnel tölti fel a sejteket, és nem utolsósorban a méreganyagok ürülését segíti. Miközben erősen kifújod a levegőt, nyújtsd ki a nyelved, nyisd tágra a szemed és feszítsd meg az arcon, nyakon, dekoltázson lévő ÖSSZES izmot teljes erőből. A tenyered borítsd az arcodra, érezd az izmok feszülését. Kicsit döntsd hátra a fejed, ezzel még fokozhatod a hatást. Feszítsd teljes erőből felfelé (homlok felé) az arcizmaid 20 számolásig. Ismételd 3-szor.

Állkapocsízületi probléma esetén a Facelift gyakorlat megkezdése előtt konzultálj orvosoddal.

Címke: , , , ,
Kategória: Arctorna gyakorlatok
3 hozzászólás “Toka és Facelift
 1. Zsóka szerint:

  Kedves Viki!
  Nagyon aranyos volt a bevezető, én már azt hittem, hogy tényleg pogi recepteket fogsz leírni. Nagyszerűnek tartom a gyakorlatokat, és hálás vagyok neked amiért velem is ismerteted.
  Kívánok neked egy nagyon szép hétvégét!
  Szeretettel üdvözöllek Zsóka

 2. Pálszabó Andrea szerint:

  Kedves Viki!
  Rendkívül megörültem amikor rátalálltam erre a lapra,ugyanis én már jártam régebben arctornára ,és rendkívül hatásos tud lenni.Éveket tud lecsalni az ember a korából,de fő mint mindig itt is a rendszeres gyakorlás.
  Üdv:Andrea

  • Arcjoga Koos Viki szerint:

   Kitartás és rendszeresség, ezen múlik minden. Mi Nők, szeretnénk mindent azonnal.
   Az évek alatt felszedett kilókat azonnal leadni, az évek ráncait azonnal kisimítani. Talán ezért is dőlnek be sokan a hangzatos ígéreteknek. Akár kozmetikai kezelés, akár fogyasztás, akár arctorna vagy arcjóga csakis a folyamatos és rendszeres
   “kezelések” , gyakorlások hozzák az eredményt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Szeretném megköszönni Neked, hogy elérhetővé tetted számunkra az arcjóga programot. Szorgalmas tanulód lettem! Naponta kétszer végzem el a gyakorlatokat, de már kezdem érezni, látni az arcomon a változást.Nagymamaként nagyon fontosnak tartom, hogy egy bizonyos kor után, jól ápoltak, fiatalosak, frissek maradjunk, testben, lélekben egyaránt.Minden nőnek ajánlani tudom,aki igenis igényes a külsejére, ha pedig nem, itt az ideje elkezdeni.

P. Nóra
Feltétlenül ajánlanám. Otthon végezhető, kevesebb időráfordítást igénylő gyakorlatokról lévén szó, egy elfoglalt nő is könnyen beillesztheti a mindennapi rutinjába.

B. Andrea
Nagyon szuper volt, mert a gyakorlati tanácsok könnyen végre hajthatók és eredményesek.Ráadásul holisztikus szemléletet tükröz, és az agykontrollhoz hasonlatosan pozítiv tartalmú gondolatokkal rásegítünk, hogy az eredményes legyen.Annak is örültem, hogy az anyag nagy betűkkel iródott.Ki is nyomtattam és elviszem magammal Hévizre, ahol egy hétig a húgommal együtt gyakorolhatjuk.Természetesen volt olyan nap, hogy elutaztam és akkor kimaradt, de mindig vártam az újabb fejezetet.Köszönöm szépen.Gratulálok.Itt nem tudok virágot csatolni, csak gondolatban.

K.-né Zsuzsa
További vélemények »