Hormonok harmóniában

A hagyományos 5000 éves kínai elmélet szerint létezik a testben egy felszíni keringési rendszer. Ez a bőrfelszín alatt futó, hosszanti “csatornákból” vagy “meridiánokból” álló rendszer helyenként mélyen behatol a testbe és így kapcsolatot teremt az összes belső szerv között.

arcjóga akupresszúra

Ezeken a csatornákon keresztül folyik egy bizonyos “energia”, amit a kínaiak qi-nek, chi-nek neveznek. Ahol folyamatosan halad, ott egészség van, ahol viszont áramlása megszakad, stagnál vagy erőtlen, ott betegség lép fel. Az akupresszúrás kezelés célja ennek az életteli áramlatnak a helyreállítása és újraharmonizálása.

A nyaktól felfelé ívelő terület, vezető szerepet tölt be szervezetünkben.

 

Az arcjóga gyakorlása közben, az agy, az idegek, mirigyek, a több száz meridián, akupresszúrás pont , a belső szervek és az arcon található 57 izom együtt dolgozik. Kitartó munkával az izmok elérik optimális térfogatukat, az akupresszúrás pontok masszírozása révén az arc újra élettelivé és ragyogóvá válik.

Fiatalnak érezzük magunkat és azok is vagyunk, kívül-belül.

Az arc és az arcizmok (különösen a halántékizom) stratégiai fontosságúak az energiaáramlás szempontjából. Itt találhatók azok a pontok, melyek a belső elválasztású mirigyek működését hozzák egyensúlyba. A hormonális egyensúly megléte folyamatos megújulást ad az arcnak.

Minden egyes alkalommal, amikor az arcjóga gyakorlatokat végezzük, a test helyreállítja a mirigyek és belső szervek működésének egyensúlyát. A ránc, a nem megfelelő energiaáramlásnak köszönhető. Most van itt az ideje, hogy ezen változtassunk.

Címke: , , , , , , , ,
Kategória: Miért az Arcjóga-Arctorna

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

A toka gyakorlat a kedvencem. Minden ámítás nélkül kijelentem 1 hét után látványosan kisebb lett. Nagyon ajánlom mindenkinek.Még annak is aki ráncot,tokát,csak máson látott még :)
Köszönöm hogy megismerhettem a gyakorlatokat!

Hegedüs Éva
Tetszik, elég sok információt szereztem ezzel kapcsolatban és tudom, hogy nagyon jó. Természetesen ajánlom másoknak is. Már gondolkodtam faceliftről (műtéti). Továbbra is edzem az arcizmaimat és talán nem kell sebészi úton megemelni az arcomat.

Teri
A szépségszakma 28 éve elkötelezett híveként nagy örömömre szolgált, hogy megismerkedhettem Vikivel. Személyében szakmailag nagyon igényes, felkészült, a szépségápolás iránt ízig-vérig elkötelezett szakembert ismerhettem meg. Egyénileg továbbfejlesztett arcjóga módszere bárki számára könnyen elsajátítható, bárhol, bármikor gyakorolható. Remekül beépíthető a napi szépségápolási rutinunkba. Az arcjógát kortól függetlenül, nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlom, hogy a kortalan szépség ne csak szlogen legyen többé.

Dr. Pap Judit ügyvezető igazgató
Professional Beauty Company Kft
További vélemények »