Állkapocs Csapda!

Magyarország lakosságának jelentős része szenved az állkapocs merevségtől, mely megnyilvánulhat olyan súlyos formában, mint a szájzár, vagy az állkapocs ficam, DE a probléma kezdeti jelei lehetnek a feszült arc, az állandó áll támasztás, az éjszakai fogcsikorgatás.

Fontos komponense a megbetegedésnek a pszichés tényező:

Holly állkapocs merevsége

Állkapocs ficam

  • a magunkba fojtott érzelmek
  • a ki nem mondott szavak
  • a stressz

Elég, ha csak arra gondolunk, hogy aki stressztől szenved, az  nyugtalanabbul alszik, száját, fogsorát erősen összeszorítja, vagy fogait csikorgatja alvás közben. Mások folyton az állukat fogdossák,  szájuk elé teszi a kezüket, vagy állukat támasztják az asztalon. ISMERŐS ugye?

 

Oldd a feszültséget,  egy könnyű gyakorlattal!

  1. Tedd össze a két kezed és a hüvelykujjaid kivételével fűzd össze az ujjaid.
  2. A két szabadon maradt hüvelykujjad tedd az állad alá a puha részt érintve, a csontos rész mögött.
  3. Illeszd az összefűzött kezed az ajkad alá megtámasztva az állad.
  4. Olyan könnyedén fogd, ahogy egy fogantyút fognál.
  5. Engedd, hogy az alsó állkapcsod ellazuljon és kinyíljon a szád, miközben azt mondod:”áááhhhhhhh”
  6. Enyhén szorítsd meg az állad és óvatosan mozgasd le-fel az összekulcsolt ujjaid, de közben ne felejtsd el az „áááhhhh” hangot se kiadni.

Ez a fajta mozgás hatalmas megkönnyebbülés az állkapocsnak, sokan csak ilyenkor szembesülnek vele, mennyi feszültség is van felhalmozódva az állkapcsukban.

Ha úgy találod, hogy nem nagyon tudod az alsó állkapcsod külön mozgatni a felsőtől, akkor sok a felhalmozódott feszültség, és ez a gyakorlat pont Neked való.

>>Jelentkezz ingyenes arcjóga online tanfolyamunkra<<

és még több  gyakorlatot mutatunk Neked!

Holly Thompson egy brit, tini iskoláslány órákig nem tudta becsukni a száját, miután egy jó, kiadósat  ásított az órán.

Nézd meg a videót, de vigyázz nagyot fog reccsenni!

Címke: , , , , , , ,
Kategória: Arctorna gyakorlatok, Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Úgy vettem észre a lelkes gyakorlás hatására az arcom teltebbnek tűnik, az ajkaim nem olyan sápadtak,mint  voltak hanem gondolom a jobb vérkeringés miatt szép rózsaszín,életteli.Nagyon szépen köszönöm Viki fáradozásod,minden leckéd nagyon értékes sok munkád van benne,nekem nagy örömet szereztél vele. Jó egészséget,minden jót!

Pálné Ildi
Valóban hatásos, mert a krémek egy bizonyos kor után már nem sokat használnak.
Ha a test többi izmait edzeni kell, hogy feszes maradjon akkor természetesen az arcizmokat is.Eddig is próbáltam tornáztatni az arc izmokat de a jógának más és sokkal jobb a hatása . Köszönetet mondok azért, hogy mindezt ingyen megtanulhattam.

V. Gitta
Két hete kezdtem el a gyakorlatot, néhány nap után az tűnt fel, hogy a tükörből egy derűsebb, fiatalosabb arc néz vissza rám. Úgy érzem, fittebb és kiegyensúlyozottabb is lettem az arcjóga hatásara.

B. Ferencné Ili
További vélemények »