Állkapocs Csapda!

Magyarország lakosságának jelentős része szenved az állkapocs merevségtől, mely megnyilvánulhat olyan súlyos formában, mint a szájzár, vagy az állkapocs ficam, DE a probléma kezdeti jelei lehetnek a feszült arc, az állandó áll támasztás, az éjszakai fogcsikorgatás.

Fontos komponense a megbetegedésnek a pszichés tényező:

Holly állkapocs merevsége

Állkapocs ficam

  • a magunkba fojtott érzelmek
  • a ki nem mondott szavak
  • a stressz

Elég, ha csak arra gondolunk, hogy aki stressztől szenved, az  nyugtalanabbul alszik, száját, fogsorát erősen összeszorítja, vagy fogait csikorgatja alvás közben. Mások folyton az állukat fogdossák,  szájuk elé teszi a kezüket, vagy állukat támasztják az asztalon. ISMERŐS ugye?

 

Oldd a feszültséget,  egy könnyű gyakorlattal!

  1. Tedd össze a két kezed és a hüvelykujjaid kivételével fűzd össze az ujjaid.
  2. A két szabadon maradt hüvelykujjad tedd az állad alá a puha részt érintve, a csontos rész mögött.
  3. Illeszd az összefűzött kezed az ajkad alá megtámasztva az állad.
  4. Olyan könnyedén fogd, ahogy egy fogantyút fognál.
  5. Engedd, hogy az alsó állkapcsod ellazuljon és kinyíljon a szád, miközben azt mondod:”áááhhhhhhh”
  6. Enyhén szorítsd meg az állad és óvatosan mozgasd le-fel az összekulcsolt ujjaid, de közben ne felejtsd el az „áááhhhh” hangot se kiadni.

Ez a fajta mozgás hatalmas megkönnyebbülés az állkapocsnak, sokan csak ilyenkor szembesülnek vele, mennyi feszültség is van felhalmozódva az állkapcsukban.

Ha úgy találod, hogy nem nagyon tudod az alsó állkapcsod külön mozgatni a felsőtől, akkor sok a felhalmozódott feszültség, és ez a gyakorlat pont Neked való.

>>Jelentkezz ingyenes arcjóga online tanfolyamunkra<<

és még több  gyakorlatot mutatunk Neked!

Holly Thompson egy brit, tini iskoláslány órákig nem tudta becsukni a száját, miután egy jó, kiadósat  ásított az órán.

Nézd meg a videót, de vigyázz nagyot fog reccsenni!

Címke: , , , , , , ,
Kategória: Arctorna gyakorlatok, Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Kérd az arcjóga tanfolyamot, mert többet segít, mint a több ezer forintot is meghaladó "csodakrémek". Hidd el ha pár perccel korábban kelsz reggel, megéri, mert annál nincs nagyszerűbb érzés, amikor a kolléganők irigyen néznek rád és azt kérdezik milyen krémet használsz. Kár, hogy csak most fedeztem fel, mert ez a legjobb, jobb a plasztikánál is. Persze az tény, hogy ugyanúgy kitartás kell hozzá, mint bármilyen más gyakorlathoz. De az eredmény mindig pozitív.

V.-né Kati
Nagyon ajánlom minden 30 feletti nőnek.

B. Anikó
Nagyon nagy dolog, hogy nem csak a stúdiók falai között lehet élni a lehetőséggel. Ebben az a jó, hogy TV közben, házimunka közben is gyakorolható. A kedvencem amikor autóban gyakorolok. Képzelem mit látnak a velem szembe jövők...

P. Ria
További vélemények »