Botox, azaz Divatméreg

A botox a legtrendibb idegméreg.

A Botulinom toxin forradalmasította a műtéti beavatkozást nem igénylő szépészeti eljárások világát. Mára az elsőszámú kezelés lett a szépségklinikákon, megelőzve az eddig vezető arcfeltöltést, lézeres fiatalító eljárásokat, továbbá a lézeres szőrtelenítést is.

Tagadhatatlan, hogy a botox győzött. Ezen szer alkalmazása az elmúlt évben 25%-kal emelkedett, egy londoni klinika tanulmánya szerint.

 

Kik használnak botox-ot?

Az elmúlt évben végezett botox kezelések igénybevevőinek 90%-a nő volt, akik 70%-ban 35 és 65 év közötti korcsoportba tartoztak.
Ugyanebben a korosztályban tapasztalható az egyre növekvő érdeklődés a műtéti beavatkozást nem igénylő kezelések után is, mint például a botox, mikrodermabrázio, hyaluronsavas vagy lézeres kezelések.

Dr. Carlos San Martín szerint, aki a Londoni Orvosi Esztétikai Klinika megbízottja a leggyakrabban előforduló oka annak, hogy a hölgyek ezen eljárások mellett döntenek, hogy egészségesebbnek és fiatalabbnak érezzék magukat, sebészeti beavatkozás nélkül.

Ha a műtéti és műtétet nem igénylő eljárások népszerűségi sorrendjét vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy a botox áll az abszolút első helyen, melyet a mellnagyobbítás, orrplasztika és a zsírleszívás követ.

Mi pontosan a botox?

A Botox néven ismert injekció a Clostridium Botulinum “A” típusú baktérium által termelt neurotoxin (idegméreg) tisztított és hőkezelt hatóanyaga.
Ez a toxin a ma ismert egyik leghatásosabb méreganyag, csupán 30 pikogramm testsúly kilogrammonként már halált okoz.

A mimikai ráncok csökkentésére, a túlzott izzadás visszafogására és bizonyos migrénes panaszok megszüntetésére alkalmazzák nagy sikerrel. Az arcizomba fecskendezve a botox megbénítja a mimikai izmokat, és így azok kis mértékben lesznek képesek a bőr ráncolására, ezáltal csökkentve a homlok a száj, vagy az orca egyéb ráncait.

A hatás csupán időleges, a toxin lebomlásával az izmok újra képesek működni. Hosszan tartó vagy többszöri kezelés hatására azonban az izmok sorvadni kezdenek. Bizonyos estekben a pácienseknél kialakul olyan fokú izomgyengeség, hogy arcuk kifejezéstelenné válik.

Sokáig az ír 100 Allergan cég által forgalmazott VISTABEL és BOTOX Allergan uralta a botoxpiacot, mára viszont a francia L’Oréal és Nestlé vállalatok közös cége által kifejlesztett Azzalure termék vette át a vezetést.

Migrén és a Botox

Ezen terméket 2009-májusában dobtak piacra Európában, a használata egyszerűbb, így a háziorvosok is beadhatják majd. Elsősorban (de nem kizárólag) fejfájás csillapítására készült szer.

Nem minden migrénes fejfájást szüntet meg ez a kezelés, de a temporális izomfeszüléssel járó tenziós fejfájásokat és egyes érgörcsökkel társult migrének teljesen megszűnhetnek.

Most ingyenesen letöltheted tanulmányunkat, melyben bővebben olvashatsz arról, hogy BOTOX-on kívül létezik más kevésbé drasztikus, mégis hosszútávon tartósabb eredményeket nyújtó megoldás. Őrizd meg arcod fiatalos kinézetét, és tüntesd el a ráncokat drága készítmények megvásárlása, sebészeti beavatkozás, illetve “szúrkálódás” nélkül is! >>KLIKK IDE<<

Címke: , ,
Kategória: Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

Úgy vettem észre a lelkes gyakorlás hatására az arcom teltebbnek tűnik, az ajkaim nem olyan sápadtak,mint  voltak hanem gondolom a jobb vérkeringés miatt szép rózsaszín,életteli.Nagyon szépen köszönöm Viki fáradozásod,minden leckéd nagyon értékes sok munkád van benne,nekem nagy örömet szereztél vele. Jó egészséget,minden jót!

Pálné Ildi
Nagyon jók a gyakorlatok, pár perc alatt elvégezhetők, ennyit mindenki megtehet a ráncok ellen, hiszen így vagyonokat sem kell költeni drága krémekre.

V. Brigitta
Feltétlenül ajánlanám. Otthon végezhető, kevesebb időráfordítást igénylő gyakorlatokról lévén szó, egy elfoglalt nő is könnyen beillesztheti a mindennapi rutinjába.

B. Andrea
További vélemények »