Botox, azaz Divatméreg

A botox a legtrendibb idegméreg.

A Botulinom toxin forradalmasította a műtéti beavatkozást nem igénylő szépészeti eljárások világát. Mára az elsőszámú kezelés lett a szépségklinikákon, megelőzve az eddig vezető arcfeltöltést, lézeres fiatalító eljárásokat, továbbá a lézeres szőrtelenítést is.

Tagadhatatlan, hogy a botox győzött. Ezen szer alkalmazása az elmúlt évben 25%-kal emelkedett, egy londoni klinika tanulmánya szerint.

 

Kik használnak botox-ot?

Az elmúlt évben végezett botox kezelések igénybevevőinek 90%-a nő volt, akik 70%-ban 35 és 65 év közötti korcsoportba tartoztak.
Ugyanebben a korosztályban tapasztalható az egyre növekvő érdeklődés a műtéti beavatkozást nem igénylő kezelések után is, mint például a botox, mikrodermabrázio, hyaluronsavas vagy lézeres kezelések.

Dr. Carlos San Martín szerint, aki a Londoni Orvosi Esztétikai Klinika megbízottja a leggyakrabban előforduló oka annak, hogy a hölgyek ezen eljárások mellett döntenek, hogy egészségesebbnek és fiatalabbnak érezzék magukat, sebészeti beavatkozás nélkül.

Ha a műtéti és műtétet nem igénylő eljárások népszerűségi sorrendjét vizsgáljuk, akkor azt látjuk, hogy a botox áll az abszolút első helyen, melyet a mellnagyobbítás, orrplasztika és a zsírleszívás követ.

Mi pontosan a botox?

A Botox néven ismert injekció a Clostridium Botulinum “A” típusú baktérium által termelt neurotoxin (idegméreg) tisztított és hőkezelt hatóanyaga.
Ez a toxin a ma ismert egyik leghatásosabb méreganyag, csupán 30 pikogramm testsúly kilogrammonként már halált okoz.

A mimikai ráncok csökkentésére, a túlzott izzadás visszafogására és bizonyos migrénes panaszok megszüntetésére alkalmazzák nagy sikerrel. Az arcizomba fecskendezve a botox megbénítja a mimikai izmokat, és így azok kis mértékben lesznek képesek a bőr ráncolására, ezáltal csökkentve a homlok a száj, vagy az orca egyéb ráncait.

A hatás csupán időleges, a toxin lebomlásával az izmok újra képesek működni. Hosszan tartó vagy többszöri kezelés hatására azonban az izmok sorvadni kezdenek. Bizonyos estekben a pácienseknél kialakul olyan fokú izomgyengeség, hogy arcuk kifejezéstelenné válik.

Sokáig az ír 100 Allergan cég által forgalmazott VISTABEL és BOTOX Allergan uralta a botoxpiacot, mára viszont a francia L’Oréal és Nestlé vállalatok közös cége által kifejlesztett Azzalure termék vette át a vezetést.

Migrén és a Botox

Ezen terméket 2009-májusában dobtak piacra Európában, a használata egyszerűbb, így a háziorvosok is beadhatják majd. Elsősorban (de nem kizárólag) fejfájás csillapítására készült szer.

Nem minden migrénes fejfájást szüntet meg ez a kezelés, de a temporális izomfeszüléssel járó tenziós fejfájásokat és egyes érgörcsökkel társult migrének teljesen megszűnhetnek.

Most ingyenesen letöltheted tanulmányunkat, melyben bővebben olvashatsz arról, hogy BOTOX-on kívül létezik más kevésbé drasztikus, mégis hosszútávon tartósabb eredményeket nyújtó megoldás. Őrizd meg arcod fiatalos kinézetét, és tüntesd el a ráncokat drága készítmények megvásárlása, sebészeti beavatkozás, illetve “szúrkálódás” nélkül is! >>KLIKK IDE<<

Címke: , ,
Kategória: Szépségápolás

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
arcjóga ingyen e-book

Ti mondtátok

A szépségszakma 28 éve elkötelezett híveként nagy örömömre szolgált, hogy megismerkedhettem Vikivel. Személyében szakmailag nagyon igényes, felkészült, a szépségápolás iránt ízig-vérig elkötelezett szakembert ismerhettem meg. Egyénileg továbbfejlesztett arcjóga módszere bárki számára könnyen elsajátítható, bárhol, bármikor gyakorolható. Remekül beépíthető a napi szépségápolási rutinunkba. Az arcjógát kortól függetlenül, nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlom, hogy a kortalan szépség ne csak szlogen legyen többé.

Dr. Pap Judit ügyvezető igazgató
Professional Beauty Company Kft
Két hete kezdtem el a gyakorlatot, néhány nap után az tűnt fel, hogy a tükörből egy derűsebb, fiatalosabb arc néz vissza rám. Úgy érzem, fittebb és kiegyensúlyozottabb is lettem az arcjóga hatásara.

B. Ferencné Ili
Szeretném megköszönni Neked, hogy elérhetővé tetted számunkra az arcjóga programot. Szorgalmas tanulód lettem! Naponta kétszer végzem el a gyakorlatokat, de már kezdem érezni, látni az arcomon a változást.Nagymamaként nagyon fontosnak tartom, hogy egy bizonyos kor után, jól ápoltak, fiatalosak, frissek maradjunk, testben, lélekben egyaránt.Minden nőnek ajánlani tudom,aki igenis igényes a külsejére, ha pedig nem, itt az ideje elkezdeni.

P. Nóra
További vélemények »