A bársonyos bőr természetes titka

Vitaminokkal a ragyogó és ápolt bőrért

Szervezetünk számára az elveszett vitaminokat és ásványi anyagokat külsőleg és belsőleg is pótolni kell.Ezek ugyanis nemcsak energiaforrásként szolgálnak, hanem semlegesítik a szabad gyököket, ezáltal gátolva az öregedési folyamatokat.

Bőrünk szempontjából az A-,C-,E-vitaminok a legfontosabbak, mivel ezek az antioxidánsok késleletetik a bőr öregedését, illetve már meglévő ráncok esetében regenerálnak. Az egészséges bőrnek ezen kívül szüksége van még a B-,H-, és P-vitaminokra is.

A-vitamin

A bőr felszínén alkalmazott A-vitamin a bőr öregedésének tüneteit, a szaru felhalmozódását, a ráncosodást és a hám kiszáradását gátolja, így a bőr selymes, rugalmas és sima lesz. A sebgyógyulást gyorsítja, gyulladáscsökkentő, szabályozza a faggyúmirigyek működését. E-vitaminnal együtt felerősítik egymás hatását. Hiánya bőrszárazságot, a bőr megvastagodását, a köröm töredezését okozza.

B-viaminok

Főként a B2-vitamin csökkenti a faggyútermelést, a mitesszer, pattanás kialakulását. Hiányára utal a pattanásos bőr, a nyelven lévő berepedések, a szájzugban keletkező gyulladások. A B5 (pantoténsav) az anyagcsere folyamatokban játszik szerepet.

C-vitamin

A bőr egészségének érdekében fontos, hogy elegendő C-vitamint vigyünk be a szervezetünkbe.

A sejtlégzésben van nagy szerepe, erősíti a hajszálereket, támogatja az E-vitamin hatását. Méregtelenítő, antioxidáns, sebgyógyulást gyorsítja, pigment folt halványtó, frissítő, tonizáló. A bőr öregedését lassítja. Hiányában fáradékonyság, étvágytalanság alakulhat ki.

E-vitamin

Az A-vitaminnal együtt fokozzák a kötőszövet fejlődését, nedvességtartalmát. Az UV-sugárzás hatására keletkező szabadgyökök semlegesítésében játszik nagy szerepet. A kozmetikai készítményekben „anti-ageing” anyagként is alkalmazzák. A C-vitaminnál háromszor erősebb antioxidáns hatással bír.

F-vitamin

A bőrt bársonyossá teszi, gyulladáscsökkentő, ezért ajánlott pattanásos, gyulladásra hajlamos bőr kezelésére. Hiányában fokozódik az ekcémás hajlam, töredezhet a haj és a köröm.

H-vitamin

A biotin néven ismert vitaminnak csökkenthető a faggyútermelés. Érdemi szerepet tölt be a bőr, a haj továbbá a körmök szépségének megőrzésében. Hiánya szőrzethulláshoz és ekcémához vezethet.

P-vitamin

Rugalmassá teszi a hajszálereket, gyulladásgátló. Kiváló segítség a hajszálerek erősítésében, lassítja az öregedést. Ödéma és herpesz kezelésére is alkalmas. Antioxidáns hatásának köszönhetően képes gátolni a tumorok növekedését. Visszér problémákra is kiválóan alkalmas.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .