A fiatalság titka

A hosszú élet titka

A hosszú élet titka régóta foglalkoztatja az emberiséget. A fiatalság viszont nem volt minden korban divat, ahogyan manapság.

Ma a test minél fiatalosabb formában való megőrzése a cél. A fiatalság titka sokkal inkább a testi-lelki egészségben rejlik, semmint a plasztikai műtétekben.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint nyolc olyan ok van, melyek gyorsítják az öregedést:

  1. Pszichés traumák
  2. többszöri gyermekszülés
  3. alváshiány
  4. helytelen táplálkozás
  5. mozgáshiány, vagy felpörgetett életmód
  6. extrém környezeti hatások
  7. izgatószerek fogyasztása, szenvedélybetegségek (dohányzás, kávé, alkohol)
  8. kémiai anyagok és röntgensugarak testre való hatása (nehézfém terheltség).

Az orvosok és a természetgyógyászok egyetértenek abban, hogy a fehérjeszegény és a természetes szénhidrátban gazdag étrend segíti a fiatalság, fittség megőrzését.

Az öregedés és a szabad gyökök

Az öregedés több szempontból is összefügg a táplálkozással. Egyrészt a szervezetben felhalmozódnak olyan anyagcsere-melléktermékek, amelyek az öregedést gyorsítják, másrészt aki egészségesen táplálkozik, odafigyel arra, hogy több nyers ételt fogyasszon és kevesebb állati eredetű táplálékot. Ezáltal a gyümölcsökben, zöldségekben lévő antioxidánsok (C-vitamin, E-vitamin, szelén) megakadályozzák a szabadgyökök képződését, ami az öregedésért felelős. A böjt szintén fiatalító hatással bír.

A rendszeres mozgás javítja az életminőséget, sok betegség (főként szív-érrendszeri) kialakulását megakadályozza, késlelteti.A stresszoldó módszerek (pl: relaxáció, kineziológia) is bizonyos szempontból fiatalítanak.Minden népnek más technikái vannak, testük-lelkük fiatalon tartásához.

A fiatalság titka az egyes kultúrákban

A svédek fiatalítószerként csipkebogyókúrát fogyasztanak. Magas a C-; B1;- és C-vitamin tartalma, emellett immunerősítő.

A finnek a rozsra esküsznek. Előnye, hogy nem szezonális, egész évben fogyasztható. Alacsony fehérjetartalmú, ásványisótartalma és rosttartalma nagyon magas.

Az oroszok négy dolgot vetnek be:

  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • hajdina
  • virágpor

A fokhagyma csökkenti a vérnyomást, javítja a szívműködést, tágítja az ereket, antibakteriális, vírusölő, rákellenes. A fiatalító kúra a következőképpen néz ki: hat héten keresztül napi három gerezd fokhagymát kell elfogyasztani, ezt évente kétszer megismételni. Érdemes szegfűszeget rágcsálni, ez elveszi a fokhagyma erős szagát.

Keleten a ginseng, algafélék, tengeri növények, szezámmag és barnarizs a titkos favorit.

Az egyetlen lény aki pszichésen tudja befolyásolni az öregedést, az ember. Megvizsgáltak többszáz 90 és 100 év közötti embert akik koruk ellenére fiatalosan néztek ki. Öt közös jellemzőt találtak.

  1. Örömüket lelik napi tevékenységükben, szívesen teszik azt, amit napi rendszerességgel végezniük kell.
  2. Értelmesnek találják az életüket.
  3. Pozitív énképpel rendelkeznek, értékesnek tartják magukat.
  4. Úgy érzik, hogy elérték a legfontosabb céljaikat.
  5. Optimista beállítottságúak.

Eleged van abból, hogy hiába veszed meg a legdrágább arckrémeket, hatásuk alig észrevehető, vagy egyáltalán NINCS! Már plasztikai beavatkozáson is gondolkozol? Az ingyen tanulmányból megtudhatod, hogyan tudod, szike, botox és drága krémek nélkül a legegyszerűbb, és leghatékonyabb módszerrel kisimítani az arcbőröd. Továbbá azt is, hogy miért nem hatnak a krémek, és miért nem jó hosszútávon az arcfelvarrás!

>>KLIKK IDE<<

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .